lördag 25 april 2009

Sopsortera


Det här med sopsortering börjar man lätt att fundera på när man är ute o reser.

Jag är ju en lat o bekväm människa och har tidigare bara sorterat tidningar, mjölkförpackningar och schampoflaskor, på sin höjd.

Men så förra sommaren, ute på Campingen då fick vi sopsortera allt, även kompost. Det gick väldigt fort att introducera kidsen, och visst diskuterades de mesta förpackningar osv vad det kunde tillhöra.

När vi sedan flyttade hem igen, insåg jag att jag stod med vissa saker i min hand, och funderade på vart jag skulle lägga den, så in med alla plasthinkar i skåpet och jisses så mycket mindre det blev i sopsäcken. Vi har oftast haft råge på våran, när de hämtat var 14:e dag. Nu kunde den vara halv. Och då komposterar vi inte här hemma, utan det åker med soporna.

Så nu har vi varit i Småland i påsk, och där vi bodde fanns ingen sopsortering, och jag blir så förvirrad. Jag står med min grej i handen, och funderar var jag ska lägga den. Och tror nästan någon ska komma o säga: Ajaj stopp där! när jag snabbt puttar ner den i den stora sophinken. :)

Ja och så när vi kom till Spanien då, pantflaskorna? Ähum var gör vi av dem? Har de retur på flaskor? Vete fåglarna, måste fråga sonen. Men de åkte ner bland alla andra sopor.

Ja och soppåsen, ja den ställde man ner på gatan utanför huset, så hämtade de den under kvällen eller natten.

Undrar vems soptaxa den gick på? Vår soppåse?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar