fredag 15 februari 2013

Port Charlotte

Vi bestämde oss för stranden igen. Nu blev det Sansibel, känd för alla snäckor.
Vi tog oss dit på fina vägar och fick se mycket märkliga julprydnader i trädgårdarna.
När vi väl var på ön, blev det ngn timme på stranden, men inget bad. Vi fick däremot se några delfiner som lekte intill stranden.
Dags för sen lunch och den bestod av pizza. Bästa med Restauranger är att de ha wifi.:)

Dagen efter åkte vi till everglades, nu var det dags för krokodiljakt. :)
Everglades är träskmark, träskmark,ja och träskmark. På vägen dit körde vi om varandra, de andra kom fram före oss, vi kom till en olycka där en lastbil vält, ska se om jag kan få med min lilla filmsnutt här..
Men vi såg många krokodiler på vägen. De låg o fläskade i solen, precis intill vägrenen. När vi väl kom dit, så var det mycket turister, och alla dessa utflykter med airboat, var fullbokade, vi åkte runt på flera ställen, innan vi äntligen hittade ett, som kunde ta oss, innan solen gick ner. När vi väl bokat, åkte vi för att käka lunch, det blev i Everglades city.


När vi kom till stället vi köpt våra biljetter, satt vi och väntade men ingen båt kom, vi gick då in och fråga, då sa den gamla tanten, att det inte var här vi skulle vara: Ho sold you this ticket???
You, var svaret. :)
I väntan på airboat


Nåja, när vi väl kom till rätt ställe, då gled vi ut som sista båt, innan mörkret. Det börja med att vi fick en rejäl dusch, tyvärr fick även min kamera en översköljning.
Han sa också, att turen innan, hade de bara hittat en krokodil, och han hoppades att den ännu låg kvar.
Visst den fanns där, och han gjorde en stor show, när han matade den med en firre. Krokodilen var 90'år gammal.


Det var en annorlunda upplevelse, och han kunde köra airboat och mata krokodiler. :)
På vägen hem i mörkret, lyckades jag till slut fånga Panterskylten... Det krävdes bara 20 misslyckade foton innan.


Nästa utflykt gick till en av Floridas finaste stränder St Petes beach, shopping i Tampa var planerna på eftermiddagen.
När vi skulle åka dit, tog vi ut körrutt över öarna, men vi hade ändå gps'en på.
Vår gps, lärde oss lite nya uttryck, så hon roade oss en del. Hon skulle såklart trycka ut oss på en större väg. Och idag tjata hon om U-sväng mest hela tiden. Vi stängde aldrig av ljudet heller, vilket faktiskt lönade sig längre fram. Då ville hon dirigera om oss pga en trafikolycka, och det kunde vi faktiskt gå med på.
Nästa vagn?



Den var jättefin, vägen över öarna. Vi tog en fika/lunch på vägen. Vissa åt efterrätt andra lunch.
Stina hopp? Saint petes beach
När vi kom fram till St Petes, så var det ingen sol. Vi gick bara ner, tog lite kort och åkte sedan in till Tampa för att shoppa lite. Nu hamnade vi på ett Mall som låg vid universitet och det var lite annorlunda butiker, men de flesta sönerna hittade något att köpa, kepsar, jeans och tröjor blev det. J passade på att byta skärm på sin iPhone. Han var helt fachinerad av sin phone efteråt. :) Jeans var billiga, ca 200 per styck betala vi.




Vi hade planer på att ha lite pool party och grilla hemma, men flera kvällar åkte vi hem, tog några toast, slängde oss i poolen och jacuzzin, eller tog en drink vid poolen. Ingen orka laga mat.
Det stående skämtet på resan blev: äh vi kan väl käka toast till kvällsmat!
bilskyltar, vi fota några stycken


Broöppning Saint Petes beach

som mest hade vi 7 filigt

Avresan mot Cancun, fick börja kl 3 på morgonen, det var inga problem, alla klev upp och ut i bilen med sin packning. De hade dragit tillbaka flygtiden och vi hade rätt långt att köra. Med tanke på alla kontroller på flygplatserna i Usa, så var det bäst att vara ute i tid.
Att lämna bilen, gick på 2 min, lite skillnad mot hämtningen.

*Allmänna toaletter i Usa är väldigt fina, oftast spolar de av sig själva, de är gratis och välstädade.

*Amerikanarna är sköna typer, de stannar till och pratar, snabbt ytligt och avslutar med ett nice talking to you!

*Internet? Ja man tror de ligger i framkant, men det vete tusan? I vårt hus var det segt som tusan, men vi var många med mobiler, troligen slog vi ut varandra.. Men jag hade som tur var, en nätkabel med, så vi kunde se JVM utan allt för mycket lagg. I övrigt surfade vi på shoppingmall'en, där man kunde hitta en lina om man hade tur.

* Mobilen fungera utan problem

* Pengar: Vi hade lite kontanter, men betala med kort också, det jag reagera på var att man sällan behövde slå in sin kod, man skrev bara under och de tog oftast inte leg. Skulle inte vara kul att bli av med kortet där.

*Boende: Huset vi hyrde var suveränt, de som äger det är skottar. Men jag fick leta länge innan jag hittade ett hus som vi tyckte passade oss, kanske för att vi var så många.

*Stränder: det var inget fel på stränderna, vi saknade solen lite bara, på en strand fick vi hosta... Låter jättekonstigt, vet inte vad det berodde på, men man hörde hur folk runt om oss också hosta. När vi åkte därifrån försvann hostan.. :)

*Flygplats, ja vad säger man? Kö, kö och gå, gå. 110 000 personer passerar flygplatsen varje dag, 800 avgångar per dag.

*Mat: nja mycket fast food och det passade killarna, bättre än mamman kanske. :) men priserna var bra, lite knöligt att hela tiden behöva räkna på dricksen.

Farenheit: lite grejer måste man lära sig, dra av 32 och dela med 2, det visste vi inte när vi skulle starta ugnen... Det var där toast'en kom in istället. :)


Sansibel






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar