onsdag 13 februari 2013

Miami

Efter en hygglig flygresa, landade vi i Miami lite senare än beräknat, en halvtimme kanske så klockan var 16:30
Vi började att köa för att komma igenom tull och alla säkerhetspassager. Köerna var inte så farligt långa, men när vi var igenom allt, så stod väskorna snyggt uppradade.

Vi tog skytrain till hallen för biluthyrningen. Det var korta köer till alla bolag, utom Alamo som hade kilometerlång kö. Och vart skulle vi då? Alamo så klart.. Vi hade hyrt bil genom holiday autos, vilka använde sig av Alamo. Bilen som var en 7 sitsig, kostade 1200kr för en vecka. Vi fick mail om att man inte behövde köpa till försäkring vilket uthyrningsbolagen ofta ville sälja på en. Men vi beställde till gps, bensin och extraförare. Så vi betala till 1400kr ändå.

Under tiden vi vänta i kön, skulle grabbarna förflytta sig lite, det var då min dator åkte i backen. :(
Jag tror vi köade i 2 timmar. Men när väl vi var klara och skulle hämta bilen gick det snabbt. Vi fick välja bil i en av raderna, jag tyckte en mörkblå Kia, men gubben skulle ha en Dodge. Så det blev en silvrig sådan.
Kärran och dem fick en Ford explorer, en silvrig de också. När vi sedan skulle iväg, fick vi inte igång gps i garaget, så vi börja med att köra åt fel håll. Vi var tre stycken som vägvisare på samma gång och gubben som körde tror att alla bakom blir irriterade om man tvekar lite, så han bara gasa på.
Men då vi väl, samordnat oss lite i bilen kom vi iväg mot Port Charlotte.

Bilresan tog 3 tim, och på vägen stannade vi och åt. Vissa Subway och andra Mc Donalds. Efter det så tjata Jonatan om Subway, så fort det var tal om mat.
Vi kom fram till vårt stora hus när det var mörkt. Fumlade oss in och möttes av ett härligt stort hus på 7 rum o kök. Pool, uterum och en egen brygga, där båten låg så fint.
båten vid huset, vi kunde få hyra den också

Nästa dag vaknade vi före solen gick upp. (Jetleg) fick se solen gå upp.
Vi åt frukost och gav oss iväg för att hitta en öppen affär. Det var lite svårare, så inköpen fick ske på bensinmacken. Det var juldagen.
Vi var också på stranden.
Granen med till stranden

Men restaurang fanns det öppet. Dennys provade vi till vår sena lunch, det föll nog alla i smaken. :)
Till kvällen hittade vi bara en Thai restaurang öppen, så vi hämta mat och åkte hem och firade jul.

Vår härliga pool
Julklappar skulle delas ut. Vi bestämde att när man fått sin julklapp fick man ge ut sin. Då skulle man också hitta på ett rim. Det fick man göra på vägen så att säga. Det blev väldigt många roliga rim, alla var duktiga på att improvisera.
Vi fick många härliga skratt.

Amerikanska pannkakor


Soluppgång


Natti


Vårt hus

2 kommentarer:

  1. Underbart! Vilken härlig jul ni fick. Det där med att biluthyrarna försöker med att försäkringen man tecknat när man bokat inte är något bra fick vi vara med om på Kreta. Vi var lite oroliga att det skulle börja leta en massa fel på vår bil när vi lämnade igen den bara för att vi inte tecknade deras egen. Men det gick bra.

    Nu ser jag fram emot fortsättningen på reseberättelsen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. För oss tog det två timmar att få bilen, och två minuter att lämna den åter. :)

      Radera