söndag 17 februari 2013

Mexico Tulum & Xelha

Nyårsdagen var ingen lek, jag vakna av konstiga ljud från grannarna, var någon dålig?Man har badrumsfönstret öppet och grannen likaså.
Det var nog Conny jag hörde, jag garva faktiskt, han brukar vara så i bakis tillstånd. Men när jag mötte Kärran sen, fick jag höra att han var sjuk, och ångrade mitt skratt.
Snart kunde vi konstatera ett vi hade 3 sjuka. Jonatan, Conny och Robin
De kräktes och hade feber, ingen vanlig bakfylla. J blev dålig på festen och gått hem tidigare och först tänkte jag att han druckit för mycket. Men det var inte så. Tror nog att vi ätit något dåligt. För under dagen mådde fler sämre. Och när vi skulle gå och äta på kvällen, föll en efter annan ur. Tror de var halva styrkan kvar, vid middagsbordet.

Nåja vi bestämde det blev ett par dagars solande för de som orkade, sen bestämde vi att vi åker till Tulum och hoppades att alla skulle vara på benen. Alla var det också när vi knallade bort till busstationen för att köpa bussbiljetter. Väl framme i kön, fanns det bara 9 platser, vi stod där och diskutera då kom en taxichaufför fram och sa att han hade plats för 12, ur med de som stod i kön och efter en del prisförhandling så hyrde vi bilen hela dagen. Otroligt smart av oss, ska man ha taxi i Tulum för att ta sig till olika ställen 12 st, så kan man få vänta en del.
Nu fick vi en chaufför som körde oss precis dit vi ville på stranden.. Nåja, han försökte sälja in ett annat ställe, men vi visste vart vi skulle. Han droppas oss där och skulle plocka upp oss kl 15
Stället heter Cabanas Tulum. Och där hade det ändrats, kände knappt igen mig.

När man kommer ner på stranden får man den där känslan i magen, ett stort ahh, och lugnet som brer ut sig, helt underbart, vilken strand!

Vi fick tag i solstolar, och sen var det dags för plask o lek. Hotellet vi låg vid hade pool, så sönerna varvade mellan hav och pool. Lunchen intogs där också, killarna gjorde sina matbeställningar från poolen och servitörerna hade bra koll på vem som hade beställt vad, fastän de inte hade en fast plats vid ngt bord. ;)
När klockan blev 3 var det så dags att dra sig mot taxin. Han sat så snällt chauffören i en soffa och vänta på oss. Nu var det då ruinerna som gällde, vi sprang rätt fort igenom det faktiskt, tyvärr var stranden stängd för dagen, så vi fick inte komma ner.
På hemvägen, diskuterades resan till flygplatsen om några dar, och vi bokade honom att hämta boysen kl 3 på morgonen, sedan skulle han komma tillbaka kl 9 för att köra oss andra till Isla Holbox.


Tulum strand lika underbart som det ser ut!

Tulum


Härliga vågor



Annica o Jonatan på flytbryggan Xelha
Annicas bästa vän stingrockan

Dagen efter Tulum, tog vi bussen till Xel-ha, vi köpte biljetter inklusive resa, mat, dricka, snorkel och handdukar för 500kr per person. Vi var riktigt nöjda med det priset.
Det Kerstin och Elsmari bokade tid med Delfinerna först av allt, sen var det snorkling som gällde. Vi kom lite ifrån varandra efter maten, några till delfinerna och vi andra gick uppåt stigen, för att hoppa från klipporna.
Men det finns att göra hela tiden och boka sista bussen är ett bra val. Bara man kommer med den... :)
En underbart härlig dag. Jag tycker absolut att Xel-ha är värt varje krona.



Här är en Papegoja på vift, de fångade in den till slut

Leguan i vila

Posa nu...

Limpan jompar

Adam på linan


Jonatan i linbanan

Avslutning med Mayafolket






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar