4 port
2 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
5 medelstora äggulor
1/2 msk vaniljsocker
2 passionsfrukter, ca 1/2 dl fruktkött
rivet skal av 1 lime
2 msk farinsocker eller råsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop grädde och socker i en kastrull. Koka upp. Vispa ihop äggulor och vaniljsocker. Häll i grädden under kraftig vispning. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Tillsätt fruktkött och limeskal i gräddblandningen och häll i 4 ugnssäkra portionsformar, rymd ca 1 1/2 dl. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt formarna stå i kylen över natten. Sätt ugnen på grill, högsta värme. Strö farinsocker över bruléerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka ca 1 min tills sockret smält. Passa noga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar