lördag 26 februari 2011

Tomat- och ruccolasallad med persiljedressing


Ingredienser
• 500 g körsbärstomater
• 1/2 dl pinjenötter
• 1 liten rödlök
• 1 påse ruccola (65 g)
Dressing
• 1 kruka persilja
• 3/4 dl olivolja
• 1 liten vitlöksklyfta
• 2 tsk färskpressad citronjuice
• salt och svartpeppar
Gör så här
1. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna. Skär tomaterna i hälften. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Varva tomater, lök och rucola på ett fat.
2. Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer eller med en stavmixer. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Häll dressingen över salladen och toppa med pinjenötterna.

Det här hittade jag i Buffé tidningen, vi hade ingen persilja hemma, så vi tog basilika istället, och så fyllde vi på med lite babygem sallat. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar