torsdag 30 januari 2014

Utflykt dag 2

Börjar dagen med ett besök i botaniska trädgården, det låter kanske inte så jättekul, men oj vilka träd, vilka blommor de har där. Plus att vi fick se de flygande hundarna igen, plus apor.

























Nu skulle vi åka mot Yala, vilket betydde att vi skulle ta oss över ett berg, och vilken fantastisk resa det var, att se alla dessa teodlingar och denna underbara utsikt, första stoppet var nog ett mindre vattenfall.
Nästa var ett stort vattenfall och där åt vi också lunch.

Nu rullade vi vidare på serpentinvägarna, stannade vid en te fabrik. Den var som en gammal lada. Intressant att se hur det gick till, och efter rundturen blev vi bjudna på te, lite shopping också, men väskan är rätt full.

Vi besöker även en  basar uppe i bergen där vi köpte vindjackor, de var billiga.
Roligt med alla byar man besöker, så har de ett eget tema, det finns Ananasby, Grönsaksby, korgby, skålby, chasewnötsby, Avocadoby, uppblåsbara badleksakerby
Då har de nästan bara såna grejer ser det ut som, för alla stånd är överfulla med dessa saker.
Presidenten var ute på "Eriksgata" vi mötte faktiskt honom när vi stod still i trafiken pga vägspärrar. Fick dessutom se när han invigde en staty.

Vi snirklade oss vidare till Yala och kom fram vid 20-tiden, de kom upp med menyn till hotellrummet och vi fick beställa direkt.
Conny gillar inte ödlor, Kerstin går ut på balkongen, Conny kommer efter, och precis då trillar en ödla ner på ryggen på honom. Hans kära sambo, är inte så hjälpsam utan får bara ett av sina hysteriska skrattanfall. :)


Tyvärr luktade vårt rum skunk, och jag tänkte att jag står väl ut.. Big mistake!

Ner och äta mat, sen drog vi oss upp på rummet, vår jeep skulle hämta oss kl 5:00 Tyvärr sov jag dåligt pga lukten, tills jag kom på att jag kunde ta lite parfym på lite papper och lägga bredvid mig på kudden, sen somna jag. Drogad av parfym :)

Morgonen kom, vi fick en kopp te i lobbyn och mackor juice i en kasse.  Ut i mörkret och till nationalparken. Vi kom fram kvart i sex, kontoret öppna 6 solen gick upp 6:10, det var 20-30  jeeps som  skulle ut i parken. 
Första stoppet var krokodil, bufflar, påfåglar och örn.
Vi såg även vildsvin och flera okända (för oss) fåglar.
Snart började jakten på elefant, någon hade sett en liten bebis elefant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar