torsdag 30 januari 2014

Mirissa

Här har vi hamnat på Bob Marley hotellet. Rastaflätor och lite pårrökta servitriser. Fast hotellet är ett Guesthouse är det kanske bästa skick av hotell vi bott på, för det är relativt nytt. Men lite flum flum. Det heter Waydia guesthouse. Jättefint rum har vi fått, längst ner med terass, nedanför ligger restaurangen och sen beachen. Annica har rummet på våningen över oss. Stranden är suverän, rent och fint vatten, rätt långgrunt, men man behöver inte knata en km för att bada, vågorna vräker på och man kan bada nära land.
Bäst är att här finns inga försäljare. Vi kan säkert stå ut här i sex nätter. :)

Maten är bra och billig, vår lunchnota gick på 300 för 5 pers, då med 4 öl, 1 flaska vin och en pinnacolada.
Kvällsnotan gick på 70kr pp och då var det drinkar, vin o öl som ingick i det.
Det verkar vara en backpackers strand. Men det finns ändå en och annan barnfamilj. Här har vi faktiskt hört några svenskar gå förbi.
Det verkar inte vara så många ryssar här, tack o lov.  När vi bodde på Flower garden, var det många ryssar, och de är ju inte lattjolajban precis. 

Det börjar bli lite mera moln, vi får åka in till wellodama och ta ut lite pengar, vi höll på att få diska av lunchnotan. :)

Vi tog två tuctuc in till wellodama, de skulle prompt vänta på oss, okej då tyckte vi. Tog ut pengar och skulle knata en sväng, och då började det regna, okej in i en affär för att köpa paraply, 25kr st
Knalla runt lite, köpte nagellack för 6kr, sjukt billigt. Någon köpte flipflop, solkräm, rakskum och cocacola. 
Vi avslöt med att  gå till winestore, där köper man alkoholen som i en kiosk, de har galler för och en liten lucka att handla i. När jag sa att vi skulle köpa vin så sa dem, come inside.. Och de låste upp dörren för att släppa in oss för att välja vin. :)

På hemvägen hände en riktigt tråkig grej, de kör som galningar och lokalbussarna älgar verkligen på. En lokalbuss körde om vår tuctuc och sen hör vi en smäll och ser en mc-hjälm rulla ut i gatan.
Bussen kör alltså på mc'n med två personer, det såg inte ut att gå bra för dessa två.
Vi ska nog inte åka tuctuc i mörkret något mer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar