lördag 25 januari 2014

Lördag Unawatuna

Vi hänger ännu kvar här på vårt sköna hotell. Men har bokat upp ett annat som vi ska sova på ikväll. Sen drar vi på utflykt sön morgon.
Vi åkte in till Galle igår kväll, måste ha hamnat fel, eller så var vi där för sent på kvällen, för inget var öppet.

Men vi hittade några Restauranger, kom på att bara hotellen hade alkohol. Byte till ett hotell, vilket var ett lyckokast. De serverade bara en 3-rättersmeny. Vilken var underbart god. :)
Vi betalade noll o inget för maten.
Dags för tuctuc hem till vårt hotell, där togs vi emot, med glada tillrop och personalen, samlades snart vi vårt bord för att höra vad vi gjort och vad vi ville ha. Vi plockade fram paddan och skulle se matchen hemma, fick igång den 10 min in i första perioden.  Men närs sista perioden skulle starta, hackade det igen kl var halv 2 och vi kröp ner under lakanet och somnade sött.



Dagen efter skulle vi flytta till Flower garden, personalen från Flower hämtade vårt bagage vid 12, vi låg kvar på vår strand, eller det fanns inga stolar och gubben sökte skugga, försökte flytta undan några som var toma, men då skrek en dansk högljudda protester... Han kom och bad om ursäkt senare. 

Under tiden hade Pionte gått runt och frågat de som låg på hotellets solstolar, vilket hotell de bodde på och hade snart jagat fram några stolar åt oss. :)
Snacka om service.

Senare på eftermiddagen var han och tog farväl av oss, när han skulle ha några timmar ledigt.
Vi drog oss sen upp till vårt "nya" hotell, några plumsade i poolen, men innan dess, flyttade vi in väskorna till vår bungalow, vi hade fullt av apor i trädet utanför, de skuttade över vårt tak och det rasslade rätt bra.
Kerstin skulle ta kort på en ödla,(tror jag) på sin terass, när hon tittade åt sidan ser hon en jättespindel, stor som en han. Till med dörrar och fönster, för att hålla vildmarken utanför...

Vi velade fram och tillbaka om vi skulle äta på hotellet, vi tyckte det var rätt dålig service. Men när vi kollade in de andra borden fick de mat rätt fort, så vi tog en chans. De bjöd på förrätt och efterrätt. Och till varmrätt köpte jag Ris o Curry med biff. Det var jättegott. Och för att inte tala om notan, flera öl och vinglas ingick och den slöt på 100kr per person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar