söndag 23 februari 2014

Fihalhohi

De sista dagarna är det strandläge som gäller för oss. Då har vi gått ner i varv, plus att vi vill bättra på färgen innan hemresan.
Så Fihalhohi passade oss perfekt. Solstolar stod utanför vår bungalow, med vårt bungalow nummer på.
Vi hade blivit uppgraderade i standard på bungalowen, men egentligen tror jag inte skillnaden var så stor. Men vi hade bra läge på ön och vi vart nog uppgraderade för att vi var tre.
De städade 1gång om dagen och kom och bäddade upp på kvällen.
Vi hade minibar på rummet.
Vi betala 860kr per person och natt. Då ingick transport, frukost och middag. Inte lunch o dricka. Transporten till ön kostade 800kr tr pp.
Drickat, lunch och lite annat, massage köpte handduk, det kalaset kosta 500kr per dag. 
Summa sumarium 1360 pp och dag. Vi är otroligt nöjda, men jag fick jobba otroligt hårt för att hitta ett sånt pris. 
Jag vet inte hur många gånger jag gav upp. Det fanns billigare ställen, men vi ville åt en resort för att kunna ta en drink till maten.
Vi bokade ett annat ställe först, som inte var en resort, och tänkte att det fick väl bli så. Sen hittade jag ett dubbelrum här. Tyvärr inget mer till samma pris. Bokade på chans, scannade varenda bokningssajt, för att få fram ett rum till. Men tyvärr var det så mycket dyrare. Sen träffade jag på en agent i Turkiet, de kunde fixa fram till samma pris. De svarade blixtsnabbt och var jättetrevliga. Fick betala allt i förskott, så man var lite osäker ibland. Men det funkade klockrent. Den agenturen hade i sin tur , utnyttjat en argentur i Malé.
Så när vi skulle åka med båten, var de där och lämnade över våra vocher.

Man klarade sig utan pengar om dagarna, du skrev bara under din rumsnota och betalde innan avresan. 
Det fanns en stor restaurang, där hade du ditt bord, samma hela tiden. Så lämnade du vattnet, så stod det kvar nästa måltid. Vinflaskan som inte gick åt, förvarade de åt dig, till nästa dag. Eller om du tog med dig den till strandbaren, eller tvärtom.
Det fanns två barer, en som användes som lunchbar och för att ta en drink i solnedgången. Den andra för kvällsaktiviteter. Visa film kareoke mm. Där fanns pingisbord och biljardbord.
Det fanns även en strandbar precis där vi bodde, där kunde man köpa dricka för att ta med till din solstol, eller till rummet. Man kunde även beställa lunch till rummet. Inga problem. Men vi behövde rör lite på oss. Så vi gick bort till strandbaren för att äta.






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar